Ovaj tekst je originalno objavljen na VICE Španija. Autor:  Alba Carreres

Pre nekoliko godina sam igrom slučaja otkrila pisca Paula Fotenhauera, autora ključnog dela Prirodna žetva (2008) i Semenologija (2013). U oba slučaja je reč o receptima na bazi sperme – prva stavlja fokus na hranu, a druga na koktele. Fotenhauer radi kao medicinski tehničar, ali je imao dovoljno slobodnog vremena da razvije recepte za jela i pića sa sluzavim obrtom.

Kada sam saznala za mogućnost kursa kuvanja sa spermom, koji je inspirisan Fotenhauerovim delom, koji dolazi u London zahvaljujući uspešnoj kraudfanding kampanji na sajtu Seedrs, shvatila sam da je došlo krajnje vreme da istražim ideju korišćenja sperme kao pravog sastojka za jelo. Imala sam mnogo pitanja. Na primer: zašto bi ikada stavio spermu u svoj obrok? I jedno praktične prirode: da li sperma zadržava svežinu u frižideru ili je potrebna žetva na licu mesta?

Kada sam kontaktirala Pola, ispostavilo se da je njegova fascinacija počela na neobično jednostavan način. “Jedan dan sam bio u kuhinji sa par prijatelja i konverzacija je samo skrenula ka spermi,” objasnio je on. “Pomislio sam da bi bilo baš prirodno koristiti je kao tečnost za kuvanje i odlučio sam da to probam. Moja strast se razvila upravo u tog trenutka i do danas nije oslabila.”

Prema Polu, konzumiranje sperme ima brojne zdravstvene koristi. Istina je da ova tečnost sadrži određenu nutritivnu vrednost – ona ima proteine, magnezijum, kalijum, natrijum, hormone i cink – i konzumacija sperme se povezuje sa čak nekoliko zdravstvenih koristi. Istraživanjem koje je sprovedeno od strane Univerziteta Južne Karoline iz 2003. otkriveno je da sperma u ishrani smanjuje rizik od raka dojke, a postoje i studije koje pokazuju da je gutanje sperme svojih partnera pomoglo trudnicama u prevenciji preeklampsije. Postoji čak i istraživanje koje sugeriše da sprema može olakšati simptome jutarnje mučnine. Takođe postoji istraživanja kako je sperma jedan od najboljih antidepresiva, kao i da sperma usporava starenje organizma čak i do 20%. Naravno, ukoliko odlučite da poslušate ova istraživanja i verujete da se gutanje sperme isplati zbog pretpostavljenih zdravstvenih koristi, morate da znate čiju spermu gutate kako ne biste zahvatili neku seksualno prenosivu infekciju. To bi bilo kontraproduktivno u najmanju ruku.

Zbog toga što sam osetila veliku potrebu da sama probam nekoliko njegovih recepata, pitala sam Pola da izdvoji svoje favorite. Njegov najomiljeniji recept se zove Mačo Mohito, koktel koji sadrži rum, kiselu vodu, mentu, sećer i spermu. On se kune da je ukus neponovljiv. Verujem da jeste, ali sam ipak odlučila da njegovu tvrdnju stavim na test.

Mačo Mohito

1486475756115 2“Potrebni su ti sveži sastojci, jer tako dobijaš sve nutritivne vrednosti,” objasnio je Pol. Prikupila sam svežu mentu, kašiku šećera, još jednu kašiku šećera u prahu, 15ml soka od limuna, koru od limuna, 60ml kisele vode i malo sperme.

Obično mohito koktel pravim sa šećerom od trske, ali kako se ne bih udaljila od originalnog recepta, koristila sam običan beli šećer. Takođe, spermu. Obično pravim svoj mohito bez sperme.

Pomešala sam šećer sa sokom od limuna, dodala svežu mentu i izmrvila nekoliko listova unutra. Dodala sam koru, kiselu, rum, kocke leda i finalni korak – pogodili ste – spermu.

Bela tečnost je istog trenutka odletela na dno case. Nisam sigurna da li je to trebalo da se desi, ali čim su kocke leda krenule da se tope, rastvorile su spremu i moj mohito je sve manje ličio na Mačo mohito, a sve više na običan koktel bez sperme. Mogla sam bez problema da ga poslužim svojim najvećim neprijateljima i nikada to ne bi saznali.
1486475658475 1
Isprva jeste imao pomalo čudan ukus, ali sam se navikla nakon nekoliko gutljaja. Moram biti iskrena ovde – pomogla je činjenica da sam udata za donatora sperme. Nisam sigurna da bih mogla da popijem ovaj koktel bez znanja o njenom poreklu. To može biti stvar psihologije – prosto me užasava situacija u kojoj ne znam šta jedem ili pijem, bez obzira o čemu se radi.

Šunka, sir i palačinke od sperme

1486475827271 4Mačo mohito je bio dovoljno pitak da poželim da još malo eksperimentišem sa spermom. Izabrala sam recept za palačinke sa šunkom, sirom i spermom, koje sam napravila dan nakon koktela kako bih svom donator dala malo vremena da odmori. Priprema tečnosti je bila prilično jednostavna – pomešala sam jedno jaje sa čašom brašna I još jednom čašom mleka. Za sad je sve ok.

Univerzalna je istina da prva palačinka ne može da ispadne dobro.Moja se tvrdoglavo zalepila za tiganj i morala sam da je bacim. Druga je već ispala dobro i bila je zlatno rumena sa obe strane. Dodala sam punjenje od šunke, sira i sperme i time uvila palačinku.

Kod palačinke, jedini problem je bio malo u mirisu. Da nije bilo tog odajućeg mirisa, palačinka bi mogla da prođe kao regularna, jer je filing u potpunosti upio svu spermu.  Nakon što sam pojela pola palačinke, odlučila sma da ostavim mesta za desert.

1486475790765 3 1486475858784 5

Što me dovodi do:
{loadposition oglas}
Kolač od sperme

1486475878358 6Volim puding i kako nikada pre nisam pravila španski kolač ovo je bio veliki momenat za mene. Karamelisala sam šećer i nasula ga u jedan pleh. Potom sam umutila mleko, jaja, cimet i šećer sa spermom i to sipala u isti pleh. To se kuvalo neko vreme, pa sam prevrnula kolač naopačke. Malo se raspao, ali šta ima veze. Trud je ono što se računa.

Ovo je bio momenat ponosa za mene, iako je  miris sperme iz palačinke zamalo sve uništio. Ovaj put je miris cimeta preovladao i prikrio bilo kakav neprijatan miris. Ukus je bio ok – malo preslatko za moj ukus, ali ne posebno čudan i spermast.

Budite sigurni, probala sam i mogu iz iskustva da kažem nikada više neću koristiti spermu u palačinkama, što se tiče deserta i koktela sperma može imati mesto u mojoj kuhinji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *